• Seminář
  • 10. 10. 2022 od 9:00 do 15:15
  • Hotel Mariel, Znojmo (mapa)
  • prezenční školení
  • volná místa

Současné trendy ve výrobě vína


Zveme Vás na seminář s řízenou degustací vín

Přihlásit se na školení Soubory ke stažení

Cena školení 3100 Kč s DPH za jednoho účastníka.

Cena školení 3100 Kč s DPH / osoba při účasti dvou a více účastíků

PROGRAM SEMINÁŘE

                                

Historie a současnost výroby vína

  • Světová produkce – trendy a budoucnost udržitelného vinařství
  • Produkce v ČR
  • Rozdělení vín
  • Stylistika vín
  • Výrobní kroky

Před-fermentační operace

  • Příprava a průběh sklizně
  • Šetrnost sklizňových operací
  • Před-fermentační operace
  • Odstopkování a mačkání bobulí
  • Macerace tuhých částí hroznu
  • Lisování
  • Metody odkalení moštu
  • Parametry moštu před fermentací
  • Funkční přípravky – taniny, enzymy, výživa, čiřící přípravky

Kvasinky a alkoholová fermentace                         

  • Alkoholové kvašení
  • Kvasinky – saccharomycétní a nesaccharomycétní a jejich využití
  • Možnosti zastavení fermentace

Jablečno-mléčná fermentace (JMF)

  • Význam a použití JMF
  • Mléčné bakterie
  • Parametry ovlivňující průběh JMF
  • Management JMF

Školení a zrání vín

  • Stáčení a síření
  • Oxid siřičitý – jak správně sířit
  • Čiření vína
  • Zrání vína

Finalizace vín

  • Čištění a filtrace
  • Krášlení, stabilizace a lahvování
  • Problematika kyslíku
  • Uzávěry lahví
  • Teoretické vyučování bude doplněno řízenou degustací vín, která jsou typická pro přednášené téma.

Přiložené soubory

image

Kontakt & Poptávka

+420 602 141 508

seminare@ekomonitor.cz

Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r.o.

Píšťovy 820, 537 01 Chrudim III

IČ: 15053695 / DIČ: CZ15053695

Zapsaná v OR, vedeném Krajským soudem
v Hradci Králové, oddíl C, vložka 1036

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: