• Proběhlé
  • Seminář
  • 3. 12. 2019 od 9:30 do 17:00
  • hotel U Kata, Kutná hora (mapa)
  • prezenční školení
  • počet účastníků 20
  • kapacita naplněna

Inovace ve výrobě vína


Zveme Vás na seminář s degustací

V případě zájmu o přihlášení na akci nás kontaktujte telefonicky na číslo +420 .

Soubory ke stažení

Cena školení 350 Kč s DPH za jednoho účastníka.

Cena školení 350 Kč s DPH / osoba při účasti dvou a více účastíků

 

                                                         

 

 

 

 

INOVACE VE VÝROBĚ VÍNA
PŘEDNÁŠÍ
DOC. ING. MOJMÍR BAROŇ, Ph.D.
ÚSTAV VINOHRADNICTVÍ A VINAŘSTVÍ
ZAHRADNICKÁ FAKULTA
MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ

PROGRAM SEMINÁŘE

  • Úvod do problematiky vína
    • Světová produkce
    • Možnosti přístupu - Terroir
    • Výrobní filozofie
    • Stylistika vín
    • Výrobní kroky
  • Vinifikace hroznů, výroba bílých vín vs výroba červených vín
    • Příprava a průběh sklizně
    • Šetrnost sklizňových operací
    • Před-fermentační operace
    • Odstopkování a drcení bobulí
    • Ležení rmutu před lisováním
    • Lisování
    • Odkalování moštu a použití čiřidel
    • Regulace obsahu kyselin
    • Měření a zvyšování cukernatosti moštu
  • Kvasinky a řízení alkoholové fermentace
    • Alkoholové kvašení
    • Kvasinky
    • Nástroje řízení alkoholového kvašení
  • Jablečno-mléčná fermentace (JMF)
    • Význam a použití JMF
    • Mléčné bakterie
    • Parametry ovlivňující průběh JMF
    • Management JMF
  • Školicí operace a zrání vín
    • Stáčení a síření
    • Oxid siřičitý
    • Chemické postupy odkyselování
    • Čiření vína
    • Zrání vína
  • Finalizace
    • Filtrace
    • Krášlení, stabilizace a lahvování
    • Problematika kyslíku
    • Uzávěry lahví
  • Speciální technologie
    • Zrání vín na kvasnicích – metoda sur-lie
    • Výroba rosé vín
    • Výroba sladkých vín (Ledové víno, Slámové víno, Botrytické výběry)
    • Teplá cesta u červených vín, karbonická macerace
    • Šumivá vína
    • Oranžová vína

Teoretické vyučování bude doplněno o vzorky vín, které jsou typické pro přednášené téma.

Na teoretickou část bude navazovat exkurze do vinařského provozu.


image

Kontakt & Poptávka

+420 602 141 508

seminare@ekomonitor.cz

Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r.o.

Píšťovy 820, 537 01 Chrudim III

IČ: 15053695 / DIČ: CZ15053695

Zapsaná v OR, vedeném Krajským soudem
v Hradci Králové, oddíl C, vložka 1036

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: