• Proběhlé
  • Seminář
  • 12. 2. 2020 od 9:00 do 17:00
  • hotel Bermuda, Znojmo (mapa)
  • prezenční školení
  • počet účastníků 20
  • kapacita naplněna

Inovace ve výrobě vína


Zveme Vás na seminář s degustací

Soubory ke stažení

Cena školení 350 Kč s DPH za jednoho účastníka.

Cena školení 350 Kč s DPH / osoba při účasti dvou a více účastíků

                                            

 

 

 

ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ

PŮVODNÍ MÍSTO KONÁNÍ  - HAVRANÍKY, PENZION VŘESOVIŠTĚ

NÁHRADNÍ MÍSTO KONÁNÍ - HOTEL BERMUDA, ZNOJMO

 

PŘEDNÁŠÍ
DOC. ING. MOJMÍR BAROŇ, Ph.D.
ÚSTAV VINOHRADNICTVÍ A VINAŘSTVÍ
ZAHRADNICKÁ FAKULTA
MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ

PROGRAM SEMINÁŘE

    Úvod do problematiky vína
        Světová produkce
        Možnosti přístupu - Terroir
        Výrobní filozofie
        Stylistika vín
        Výrobní kroky
    Vinifikace hroznů, výroba bílých vín vs výroba červených vín
        Příprava a průběh sklizně
        Šetrnost sklizňových operací
        Před-fermentační operace
        Odstopkování a drcení bobulí
        Ležení rmutu před lisováním
        Lisování
        Odkalování moštu a použití čiřidel
        Regulace obsahu kyselin
        Měření a zvyšování cukernatosti moštu
    Kvasinky a řízení alkoholové fermentace
        Alkoholové kvašení
        Kvasinky
        Nástroje řízení alkoholového kvašení
    Jablečno-mléčná fermentace (JMF)
        Význam a použití JMF
        Mléčné bakterie
        Parametry ovlivňující průběh JMF
        Management JMF
    Školicí operace a zrání vín
        Stáčení a síření
        Oxid siřičitý
        Chemické postupy odkyselování
        Čiření vína
        Zrání vína
    Finalizace
        Filtrace
        Krášlení, stabilizace a lahvování
        Problematika kyslíku
        Uzávěry lahví
    Speciální technologie
        Zrání vín na kvasnicích – metoda sur-lie
        Výroba rosé vín
        Výroba sladkých vín (Ledové víno, Slámové víno, Botrytické výběry)
        Teplá cesta u červených vín, karbonická macerace
        Šumivá vína
        Oranžová vína

Teoretické vyučování bude doplněno o vzorky vín, které jsou typické pro přednášené téma. Na teoretickou část bude navazovat exkurze do vinařského provozu.


image

Kontakt & Poptávka

+420 602 141 508

seminare@ekomonitor.cz

Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r.o.

Píšťovy 820, 537 01 Chrudim III

IČ: 15053695 / DIČ: CZ15053695

Zapsaná v OR, vedeném Krajským soudem
v Hradci Králové, oddíl C, vložka 1036

Váš prohlížeč (Internet Explorer) je zastaralý.

Již nevydává pro systém Windows žádné aktualizace. Stáhněte si jeden z těchto aktuálních, svobodných a vynikajících prohlížečů: