9:00 – 9:30
|
registrace účastníků
|
9:30 – 9:40
|
Ing. Miroslav Minařík, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Úvodní slovo
|
9:40 – 10:00
|
Ing. Petr Beneš, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
|
Vývoj biofiltračního systému a pokročilých nanomateriálových struktur pro dekontaminaci a deodorizaci vzdušnin
|
10:00 – 10:30
|
Ing. Martina Siglová, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
|
Komplexní zhodnocení kontaminace půd pesticidními látkami a in situ remediační opatření k eliminaci jejich vstupu do podzemních vod
|
10:30 – 10:45
|
Ing. Zdeněk Varga, Ing. Dana Pokorná, prof. Ing. Jana Zábranská, CSc.,
EPS biotechnology, s.r.o., VŠCHT Praha
|
Vývoj technologie pro nahrazení fosilního methanu pomocí biologické konverze oxidu uhličitého
|
10:45 – 11:00
|
Luděk Pašek, MEGA a.s.
|
Inovativní metody průzkumu a sanace vertikálně stratifikované anorganické kontaminace podzemních vod
|
11:00 – 11:15
|
přestávka na kávu
|
11:15 – 11:40
|
Ing. Karel Havlíček, Ph.D., TU Liberec
|
Nosiče biomasy v čistírenství: využití pokročilých biofilmových systémů pro zvýšení účinnosti procesů na čistírnách odpadních vod
|
11:40 – 12:00
|
Ing. Marek Šír, Ph.D., VŠCHT Praha
|
Využití řas pro environmentální účely
|
12:00 – 13:10
|
oběd
|
13:10 – 13:35
|
Mgr. Milena Johnová, TU Liberec
|
Vývoj a testování nanovlákenné membrány pro filtraci vinařských matric
|
13:35 – 14:00
|
Mgr. Jana Juříková, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Malolaktická fermentace v technologii výroby bílých vín
|
14:00 – 14:25
|
Mgr. Jan Blažek, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Polynomické řízení kultivace kvasinek
|
14:25 – 14:40
|
Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Reálné dopady výzkumných projektů
|
14:40 – 14:50
|
přestávka na kávu
|
14:50 – 15:10
|
Ing. Vojtěch Beneš, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
|
Selekce kvasinek pro výrobu nealkoholických piv
|
15:10 – 15:30
|
Ing. Michaela Montalbano, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
|
Vlastní kvasinka v akci
|
15:30 – 16:00
|
Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Příspěvek z oblíbeného cyklu „teče to, dává to“
|
16:15
|
diskuse, ukončení semináře
|
od 16:30
|
společenská část
(k hudbě budou servírována moravská a výzkumnická vína) a pro pivaře pár skutečných speciálů
|