9:00 – 9:30
|
Registrace účastníků
|
9:30 – 9:40
|
Ing. Miroslav Minařík, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Úvodní slovo
|
9:40 – 10:00
|
Ing. Petr Beneš, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
|
Nové výzkumné projekty a jejich promítnutí do aktuální praxe
|
10:00 – 10:15
|
Ing. Martina Siglová, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
|
Klíčové novinky v oblasti kontaminace životního prostředí mikropolutanty
|
10:15 – 10:30
|
Dr. Ing. Monika Heřmánková, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Úspěšné završení účasti EPS biotechnology v mezinárodních projektech EU Life - POREM a AGRISED
|
10:30 – 10:45
|
Ing. Jaroslav Nosek, Ph.D., TU Liberec
|
Pokročilé real-time řízení a monitoring sanačních technologií – technické řešení
|
10:45 – 11:00
|
Mgr. Vendula Ambrožová, MEGA a.s.
|
Pokročilé real-time řízení a monitoring sanačních technologií – zkušenosti s praktickým nasazením technologie
|
11:00 – 11:15
|
Přestávka na kávu
|
11:15 – 11:30
|
Ing. Zdeněk Varga, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Představení unikátního poloprovozního bioreaktoru pro biomethanizaci oxidu uhličitého na biomethan s využitím vodíku
|
11:30 – 11:45
|
Ing. Lukáš Dvořák, Ph.D., TU Liberec
|
Využití nanočástic ZnO pro omezení biofoulingu v membránových bioreaktorech
|
11:45 – 12:00
|
Ing. Karel Havlíček, TU Liberec
|
Vývoj nových typů nosičů biomasy pro post-treatment procesy na ČOV
|
12:00 – 13:10
|
Oběd
|
13:10 – 13:40
|
Ing. Vojtěch Beneš, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Molekulární biologie v aplikovaném potravinářském výzkumu
|
13:40 – 14:00
|
Ing. Adrienn Dallos, EPS Slovensko, s.r.o.
|
Choroby a chyby vína
|
14:00 – 14:20
|
Mgr. Jana Kratochvílová, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Mikroorganismy v pivovarském provozu a jejich význam
|
14:20 – 14:40
|
Ing. Michaela Montalbano, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o.
|
Kvasinky jako zdroj nutričně zajímavých látek
|
14:40 – 14:50
|
Přestávka na kávu
|
14:50 – 15:10
|
Ing. Eliška Sembolová, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Kombinované enologické preparáty
|
15:10 – 15:30
|
prof. Ing. Pavel Dostálek, Ph.D., VŠCHT Praha
|
Význam SO2 v pivovarství
|
15:30 – 16:00
|
Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o.
|
Příspěvek z oblíbeného cyklu „teče to, dává to“
S kým spolupracujeme v enologii
|
16:15
|
Diskuse, ukončení semináře
|
od 16:30
|
Společenská část
(k hudbě budou servírována moravská a výzkumnická vína)
|